Receptek:

Körtés áfonyás smoothie

Előkészületi idő: 5 perc
Hozzávalók:
1 pohárnyi natúr joghurt
1 meghámozott és felszeletelt körte
1 pohárnyi kékáfonya
½ pohárnyi zab
¼ pohárnyi tej
1 pohárnyi jégkocka

Elkészítés:
A jégre rátöltjük a többi hozzávalót, amiket előtte előkészítettünk, majd ezeket lassú fokozaton egy turmixgépben vagy botmixer segítségével egyneműsítjük, ameddig egy krémes állagot nem kapunk. Pohárba töltve, tálaljuk.

Pekán diós almasaláta almaecetes dresszinggel

Előkészületi idő: 10 perc
Hozzávalók:
1 kimagozott, felszelt alma
½ pohárnyi pekán dió
¼ pohárnyi vörös áfonya
¼ pohárnyi kecskesajt
150 grammnyi tetszőleges saláta
¼ pohárnyi almaecet
3 evőkanálnyi méz
2 evőkanálnyi olíva olaj
1 teáskanálnyi mustár
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Az almaecetből, mézből, olíva olajból, mustárból egy alapos összekeverés után dresszinget készítünk, amit sóval és borssal ízlés szerint ízesítünk. A kecskesajtot kisebb darabokra morzsoljuk, a pekándiót enyhén összetörjük, az almának a magházát eltávolítjuk és felszeleteljük. Ezeket a vörös áfonyával együtt hozzáadjuk a salátához, majd a leöntjük az egészet az almaecetes dresszinggel.

Sajtos karfiol krémleves

Előkészületi idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
1 apró kockára vágott salottahagyma
1 apró kockára vágott zellerszár
1 felaprított közepes méretű karfiol
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
friss kakukkfű levelek
3 evőkanálnyi vaj
¼ pohár liszt
4 pohár csirke alaplé
1 pohár tej
½ pohárnyi reszelt cheddar sajt
½ pohárnyi reszelt parmezán saját
bacon darabolva

Elkészítés:
Egy magas falú lábosban közepes hőfokon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a felkockázott salottahagymát és zellert majd pár percig fonnyasztjuk, amíg valamennyire meg nem puhulnak. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a kakukkfüvet, legvégül pedig a lisztet, amit alaposan eldolgozunk, amíg a lábosban lévő alapanyagok, magukba nem szívják. Ha ez megtörtént hozzáadjuk az alaplevet (ami csirke, de vegetáriánusok esetében zöldség alaplevet is használhatunk) és a tejet majd felforraljuk. Miután felforrt levesszük a lángot és lassú tűzön főzzük, 20 percig alkalmanként kevergetve mindaddig ameddig a karfiol meg nem puhul. Ezalatt elkészítjük a bacont, hideg sütőbe rakjuk, 180 fokra felmelegítjük és körülbelül 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Miután elkészült megvárjuk, még kihűl, apró kockákra vágjuk és félretesszük. A levest 20 perc után a tűzről lehúzzuk és egy botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítjük. Az elkészült leves tetejét megszórjuk a 2 féle sajttal és a bacondarabokkal.

Töltött cukkini

Előkészületi idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20perc
Hozzávalók:
2 cukkini
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
½ fej vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 kaliforniai paprika felkockázva
1 pohárnyi gomba felkockázva
szárított oregánó
bazsalikom
petrezselyemzöld
só, bors
1 pohárnyi zsemlemorzsa
reszelt parmezán
reszelt trappista

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mialatt a sütő felmelegszik, készítsük elő a cukkinit, hosszirányban egy kalapot vágunk, a kalapot apró kockára szeljük, majd a belsejét eltávolítjuk és az egészet félretesszük. Egy serpenyőt felmelegítünk, majd hozzáadjuk az olajat és a hagymát amit körülbelül 2 percig dinsztelünk, ezután hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a kockára vágott kaliforniai paprikát, gombát és a cukkini „kalapot”, ezt pár percig izzasztjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről hozzáadjuk a fűszereket és a reszelt trappista sajtot, alaposan eldolgozzuk, majd az így kapott tölteléket beletöltjük az előkészített cukkinikbe. Körülbelül 35-40 percig sütjük a sütőben fedetlenül. Mikor elkészült kivesszük és parmezán sajttal megszórjuk. A legvégén egy evőkanál olíva olajjal meglocsoljuk.

Articsókás ravioli spenóttal és gombával

Előkészület idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
Ravioli tésztához:
200 g liszt
2 tojás

A szószhoz:
4 darab articsóka
100 gramm szeletelt gomba
2 pohárnyi bébispenót
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
1/2 pohár parmezán sajt
1/4 pohár tej
¼ pohár tejszín
só, bors
citromlé

Elkészítés:
Friss tésztát gyúrunk a liszt, tojás, és só keverékéből, ha szükséges egy minimális mennyiségű vizet adunk hozzá, miután elkészült alufóliába csomagoljuk és félre rakjuk pihenni legalább 20 percre. A tészta pihentetése alatt, az articsókát megtisztítjuk, a külső leveleit leszedjük. Félbevágjuk, a belső, szálakat eltávolítjuk. Az articsókaszívet felaprítjuk, tálba tesszük, és citromlével meglocsoljuk. Vajat olvasztunk egy serpenyőben, hozzáadjuk a gombát és lepirítjuk, ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a spenótot majd ezt addig keverjük ameddig a spenótlevelek össze nem esnek. Ez alatt egy másik lábosban a tejet, a tejszínt és a parmezán sajtot összeforraljuk, ameddig be nem sűrűsödik, sóval, borssal ízesítjük. A ravioli tésztát miután pihent, belisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és egyenlőre nagyságú téglalapokat vágunk belőle, a téglalapok közepére halmozzuk az articsókát és a téglalap széleit tojás sárgájával megkenjük. Erre az egészre egy másik téglalapot helyezünk, és összenyomkodjuk a széleit, úgyhogy légmentesen záródjon, majd ezt az egészet forró, sós vízben, 4-6 perc alatt megfőzzük. Miután kiszedtük a raviolikat a forró vízből, lecsepegtetjük és a kész gombás spenótot összekeverjük a tejszínes parmezánnal majd ehhez a masszához hozzáadjuk az articsókás raviolikat, és már tálalhatjuk is.

Kapcsolódó tartalom:

Szólj hozzá Facebookal
Bármilyen kérdésed van keress minket bátran és 24 órán belül válaszolunk neked!

Pin It on Pinterest