BABA-MAMA VILÁG

Nyakas Adrien

Nyakas Adrien

Szülésznő

A Semmelweis Egyetemen summa cum laude végeztem szülésznőként. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az élet körforgásának első állomásánál, az élet kezdeténél segédkezhetek. Nemcsak jelen lehek ezeknél a pillanatoknál, de világra is segíthetek egy új életet. Ez az esemény, amire a legtöbb ember úgy emlékszik vissza, hogy élete legszebb és legfontosabb pillanata volt, amikor először meglátta és karjaiba vehette a gyermekét. Mivel a gyermekvállalás egy meghatározó döntés az emberek életében, ezért fontos tudatosan készülni a családtervezésre. Ebben szeretnék én segíteni a leendő kismamáknak, várandósoknak, és édesanyáknak. Hiszen a babavárással, szüléssel, táplálással, fejlődéssel kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel. Én ezeket a bizonytalanságok, esetleges tévhiteket, kételyeket szeretném eloszlatni, és szakszerű információkkal ellátni az olvasóinkat.

TÁPLÁLKOZÁS

Erki Tamás

Erki Tamás

Dietetikus

Mindig is érdekeltek a különböző és sokszínű ételek, a gasztronómia, az étkezés és annak a kultúrája, első körben ezért is választottam a diétás szakács pályát. Később viszont úgy éreztem, hogy nem elég a szépen tálalt étel, az ízek közötti harmónia, ennél valami tartalmasabb kell. Behatóbban szerettem volna megismerni azt, hogy az elfogyasztott fogások hogyan is szolgálják az egészségünket, hogyan tehetjük őket egy-egy alapanyag kicserélésével egészségesebbé, és hogy mi is történik ilyenkor sejtszinten a szervezetünkben. Ezért is döntöttem úgy, hogy dietetikus szeretnék lenni és a későbbiekben segíteni azokon, akik célba vették az egészségmegőrző és tudatos étkezést, de nem teljesen biztosak önmagukban. Remélem a későbbiekben többen is megértik majd azt a mondást, hogy azzá válsz, amit megeszel.

PSZICHOLÓGIA

Szabó Zsombor

Szabó Zsombor

MA-s pszichológus hallgató

Mindig is bennem volt a vágy, hogy jobban megismerjem az emberi lélektant és ezt valamilyen segítő szakmában jóra fordítsam. Így kerültem a pszichológia tanulás hosszadalmas, de hálás útjára. Célom leginkább a táplálkozás, a mindennapi szokások és pszichológia közti kapcsolatot boncolgatni. Cikkeinknek főként az “ép testben ép lélek” gondolat szolgál alapul, én főként az utóbbi megértésére próbálok majd egy kis rálátást adni írásaimmal, mindezt elsősorban nem azzal a szándékkal, hogy tanácsot adjak, hanem hogy a nagyobb tudatosság és önismeret fontosságát hirdessem. A leírtak átgondolásának és felhasználásának lehetősége már a kedves olvasóé.

Bármilyen kérdésed van keress minket bátran és 24 órán belül válaszolunk neked!

Pin It on Pinterest