BABA-MAMA VILÁG

Nyakas Adrien

Nyakas Adrien

Szülésznő

A Semmelweis Egyetemen summa cum laude végeztem szülésznőként. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az élet körforgásának első állomásánál, az élet kezdeténél segédkezhetek. Nemcsak jelen lehek ezeknél a pillanatoknál, de világra is segíthetek egy új életet. Ez az esemény, amire a legtöbb ember úgy emlékszik vissza, hogy élete legszebb és legfontosabb pillanata volt, amikor először meglátta és karjaiba vehette a gyermekét. Mivel a gyermekvállalás egy meghatározó döntés az emberek életében, ezért fontos tudatosan készülni a családtervezésre. Ebben szeretnék én segíteni a leendő kismamáknak, várandósoknak, és édesanyáknak. Hiszen a babavárással, szüléssel, táplálással, fejlődéssel kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel. Én ezeket a bizonytalanságok, esetleges tévhiteket, kételyeket szeretném eloszlatni, és szakszerű információkkal ellátni az olvasóinkat.

TÁPLÁLKOZÁS

Erki Tamás

Erki Tamás

Dietetikus

Középiskolás koromban kezdtem érdeklődni a gasztronómia, az étkezés, az ételkészítés és annak a kultúrája iránt, elsőkörben ezért is választottam a diétás szakács pályát. Azonban annyira nem találtam meg önmagam ezen a karrierúton. Habár, a főzés hobbi szinten, mint szenvedély a mai napig megmaradt és autoditakta módon űzöm. Kevésnek éreztem a tudásom, nem értettem a főzés miértjét és, hogy a különböző technikák és alapanyagok miért azt eredményezik, amit később a tányéron látok vissza. Ezért behatóbban szerettem volna megismerni, hogy az elfogyasztott ételek hogyan is szolgálják az egészségünket. A különböző technikák miként módosíthatják az étel jellegét, állagát, ízét. Hogyan tehetjük őket egy-egy alapanyag kicserélésével egészségesebbé vagy finomabbá, és hogy mi is történik ilyenkor sejtszinten a szervezetünkben. Ezért is döntöttem úgy, hogy dietetikus szeretnék lenni és segíteni azokon, akik célba vették az egészségmegőrző és tudatos étkezést, de nem teljesen biztosak magukban. Remélem a későbbiekben többen is megértik majd azt a mondást, hogy azzá válsz, amit megeszel.

PSZICHOLÓGIA

Szabó Zsombor

Szabó Zsombor

MA-s pszichológus hallgató

Mindig is bennem volt a vágy, hogy jobban megismerjem az emberi lélektant és ezt valamilyen segítő szakmában jóra fordítsam. Így kerültem a pszichológia tanulás hosszadalmas, de hálás útjára. Célom leginkább a táplálkozás, a mindennapi szokások és pszichológia közti kapcsolatot boncolgatni. Cikkeinknek főként az “ép testben ép lélek” gondolat szolgál alapul, én főként az utóbbi megértésére próbálok majd egy kis rálátást adni írásaimmal, mindezt elsősorban nem azzal a szándékkal, hogy tanácsot adjak, hanem hogy a nagyobb tudatosság és önismeret fontosságát hirdessem. A leírtak átgondolásának és felhasználásának lehetősége már a kedves olvasóé.

Bármilyen kérdésed van keress minket bátran és 24 órán belül válaszolunk neked!

Pin It on Pinterest