Bio, nyers Maca por 125g

1151Ft

Cikkszám: RGNQ-5999885147281 Kategóriák: , , ,

Leírás


A maca (ejtsd "maka") egy Dél-Amerikában honos, a perui Andok magaslatain termesztett erősítő és energetizáló növény. Vadon termő évelő, a retekkel egy családba tartozó ehető, gumós növény. Gyökerét szárítás után megőrlik, ezt fogyasztjuk. A növényt az inkák már 2000 évvel ezelőtt is használták gyógyászati és étkezési célokra is.

Használták a női és a férfi termékenységi problémák kezelésére, impotencia, erekciós zavarok megszüntetésére is. A petefészkek működését szabályozva segít a menstruációs zavarok valamint a változókori problémák kezelésében. Gyakran emlegetik természetes hormonszabályzóként is, melyet adaptogén tulajdonságainak köszönhetünk. Adaptogén gyógynövényeknek azokat a növényeket nevezzük, melyek képesek a szervezetünkben folyamatosan zajló változásokhoz alkalmazkodva kifejteni jótékony hatásukat. Ezek a növények kiegyensúlyozzák a belső elválasztású mirigyek és az immunrendszer működését úgy, hogy lelassítják a túlműködő és felgyorsítják az alul működő szerveket, ugyanakkor a normálisan működő szerveket nem befolyásolják, vagyis csak akkor és ott hatnak, ahol szükség van rájuk.

 

Átlagos tápérték 100g termékben: energiatartalom: 1380 kJ/327 kcal, fehérjék: 12g, szénhidrát: 60,5g, amelyből cukrok: 42g, zsírok 5g, amelyből telített zsírsavak: 0,1g

 

Legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok a maca gyökérben: B1, B2, B12, C-vitamin és kalcium, foszfor, réz, cink, magnézium

 

Jótékony hatások: javítja a memóriát, növeli az állóképességet, a vér oxigénszintjét, hormonkiegyensúlyozó hatású

 

Hogyan fogyasszuk: ​ íze elég jellegzetes, kissé a retek ízére emlékeztet, keverd valamilyen gyümölcsléhez vagy turmixhoz. A napi adag kezdetben 1 teáskanál maca por, melyet akár 2-3 teáskanálra is növelhetsz.

 

Receptötlet:

Csokoládés smoothie: 

Szólj hozzá Facebookal

Pin It on Pinterest