Caleido Arabika- és Zöld kávé 100 g

3590Ft

Elfogyott

Cikkszám: NDTR-0501 Kategóriák: , ,

Leírás

Termékleírás

Caleido Arabika- és Zöld kávé 100 g

A termékről

Méltányos kereskedelemből (Fair Trade) származó első osztályú biotermesztésű 100%-os arabica instant kávét és
20% zöldkávé kivonatot tartalmaz. 50% klorogénsav-tartalommal. Ízében és a szervezetre gyakorolt pozitív élettani hatásaiban is kiváló. Egészséges hatását a zöldkávé kivonatnak köszönheti és klorogénsav tartalmának köszönhetően csökkenti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását. emellett hatékony antioxidáns is.
A zöld kávébab a nevét természetesen a színéről kapta. a formája pedig hasonlít barna megfelelőjéhez. csak sokkal egészségesebb nála. Az ízletes kávé élvezete mellett zsírégető és antioxidáns hatása van. csökkenti az éhségérzetet és energikus lesz tőle egész nap. anélkül. hogy megdobogtatná a szívét. A zöldkávé a koffeintartalmának köszönhetően felfrissít. élénkít. aktivizál. pedig a benne található koffein nem ugyanaz. mint ami a feketekávéban található. A fekete kávé más összetételű koffeintartalma csak rövidtávra és hirtelen aktivizálja a szervezetet. a zöld kávéban található koffein azonban lassan és hosszabb időre éri el ugyanezt a hatást.
A zöldkávé klorogénsav tartalma
A zöld kávéban nagy mennyiségben van klorogénsav. viszont a fekete kávéban ez az anyag csak kis százalékban fordul elő. hiszen a pörkölés során ez az anyag lebomlik. Az University of California jelentése szerint a zöld kávébabban 34.5-41.5 mg klorogénsav található meg grammonként. míg a kávészemek pörkölése után (230 fokon 12 percen át) csaknem felére csökkenti ezt a mennyiséget.
A zöldkávé fogyasztó tulajdonságai
A zöldkávé fogyasztó hatását egy olyan antioxidánsnak tulajdonítják. ami nagy koncentrációban található meg ebben az anyagban. Ez az antioxidáns a klorogénsav. amiről a kutatók bebizonyították. hogy gátolja a glükóz felszívódását a vékonybélben. valamint megakadályozza. hogy nagy mennyisége glükóz szívódjon fel a májból. E tulajdonságainak köszönhetően a klorogénsav csökkenti a glükóz mennyiségét a véráramban. így a szervezet kénytelen felhasználni zsírraktárait. vagyis a testzsír mennyisége jelentősen lecsökken.
A kutatások bizonyították. hogy a zöldkávé rendszeres fogyasztásával 12 hét alatt a testsúly 10%-a elveszíthető. ennek a kivonatnak semmilyen mellékhatása sincs. A zöldkávé kivonat koffeinmentes és semmilyen negatív hatást nem produkál a szervezetben.
Érdekességek:
Zöldkávé. vagy ahogyan a világban nevezik: a Coffea robusta
Trópusi. 5-6 méter magas cserje vagy fa. melynek magjából készült italt fogyasztjuk. A coffea robusta a Coffea canephora egyik változata. Termőhelyei főként az
Elefántcsont part. Kamerun. Uganda és Angola. Termesztése még Ázsiában és Óceániában is igen elterjedt.
Kávé és szépség!
A világban már előszeretettel használják a kávét a szépészetben is. Az őrölt kávéval főként testradírozást végeznek. Az elmúlt időszakban pedig nálunk is megjelentek a
kávés testszépítés első futárai. A kávéról tudni kell. hogy megfelelően előkészítve tisztítja és hidratálja a bőrt. antioxidánsként pedig lassítja az öregedési
folyamatokat! Ma már a spa-kezeléseknél is egyre gyakoribb a kávés masszírozó krém használata.
És mitől is annyira különleges ez a klorogénsav?
1. Mert a hőkezelt. vagyis a pörkölt kávéban már nem található meg.
2. Mert az anyagcserét gyorsítja. hozzájárul a természetes fogyáshoz.
3. Csökkenti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását.
4. Javítja a sejtek mikrokeringését. ezért alkalmas zsírégető edzésprogramok kiegészítésére is.

Összetevők

Szólj hozzá Facebookal

Pin It on Pinterest