Pörkölt kendermag (250g)

2.189Ft

Cikkszám: 5905669213035 Kategória:

Leírás

Enyhén pörkölt extra ropogós kendermag. Kiváló forrása: megfelelő rost bevitelnek, fehérjének és esszenciális zsíroknak.

Kiemelkedő Omega-3 és Omega-6 arány. Megtalálható benne: magnézium, vas, cink, kálium, E, B1, B2, B3 és B6 vitamin

⚬ Ízesítés: Enyhén pörkölt.

⚬ Vegán, Glutén-, szója- és tejmentes

⚬ Méret: 250 g

✔️ Összetétel: 100% Kendermag

Kendermag átlagos tápérték
Átlagos tápérték 100 g-ban:

Energia: 506 kcal/ 2117 kj

Zsír: 31,2 g , amelyből telített zsírok: 11,0 g

Szénhidrát: 34 g , amelyből cukrok: 0 g

Fehérje: 22,2 g

Só: 0 g

kendermag superfodd
Miért pont a kendermag?
A kendermag kétségkívül az egyik legértékesebb Superfoodonk. Magas fehérje tartalmán túl kiváló omega-3 és omega-6 aránnyal rendelkezik, amely hozzájárul az egészséges érrendszerhez.
Azokat az aminosavakat, amelyeket a szervezet önmagától nem képes előállítani esszenciális aminosavnak nevezzük. A kendermag mind a 8 féle esszenciális aminosavat tartalmazza. Ezen felül tartalmazza még az összes nem esszenciális aminosavat is, így egész pontosan 21 különböző aminosavat tartalmaz.

Sportolók számára az egyik legértékesebb aminosav, a BCAA is nagy mennyiségben található meg benne, amely elengedhetetlen bármely egészségtudatos ember életéből.

A kendermag kiváló rostforrás és a pörkölésnek köszönhetően könnyebben emészthető.

Jól látszik, hogy a kendermag nemcsak a fehérje tartalma miatt számít igazi Superfoodnak, hanem a magas ásványi-és vitamintartalma miatt. A kedvező Omega-3 és Omega-6 arány miatt és az egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy az az összes aminosavat tartalmazza.

Arról nem is beszélve, hogy könnyen emészthető, így a növényi fehérjékre jellemző puffadás is elkerülhető.

Hogyan fogyasszam?
Önmagában ropogtatni valóként vagy bármely élelmiszert egészségesebbé varázsolhatunk vele. Zabkása tetejére, salátára szórva vagy süteményekhez keverve. Turmixokhoz is jól illik.

Recept tipp: Zöldségfasírt.

1 közepes méretű cukkinit le kell reszelni, majd enyhén megsózni. Egy-két órán át állni hagyni, hogy jól kieressze a levét, amit egy szürőn keresztül hagyni kell lecsöpögni. Ha elég levet eresztett, akkor végül ki kell facsarni belőle a maradék lét.

Enyhén borsozzuk és sózzuk. A sóval óvatosan kell bánni, mert már egyszer meg lett sózva!

Ízlés szerint kevés köménnyel és bio reszelt citrom héjával ízesíthető.

Kevés zabliszttel, 1 db tojással és 30 g tört kendermaggal összekeverni egy tálkában. Majd vizes kanállal gombócokat formázva kb. 25-30 percig kell sütni 180 fokos sütőben.

Szólj hozzá Facebookal

Pin It on Pinterest