Wise Food Bejgli lisztkeverék 300g

899Ft

Leírás

A bejgli eredete többféle hagyományra vezethető vissza. Egy biztos, hogy a mákos tekercs Közép-Európában Lengyelországtól a Balkánig népszerű, de van orosz, dán, olasz és izraeli változata is. Mindenesetre a legerősebb hagyományai Lengyelországban és hazánkban vannak. A mák bőséget, gazdagságot, termékenységet hoz, a dió kiváló a rontások ellen. Megéri dolgozni vele, ugyanis a legtökéletesebb bejglit készíthetjük el a Wise Food Bejgli lisztkeverék segítségével.

  • Gluténmentes
  • Szójamentes
  • Adalék és tartósítószer mentes
  • Mellékíz mentes
  • Gondosan válogatott rosttartalom
  • Lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz
  • Puha tészta
  • Könnyen elkészíthető

Gluténmentes bejgli recept

1 rúd bejgli hozzávalói és elkészítése:
150 gramm Wise Food Bejgli lisztkeverék
6 gramm Wise Food 5X Édes vagy 30 gramm cukor
1 db tojás
50 gramm puha margarin
50 gramm tej
5 gramm bármilyen gluténmentes liszt a nyújtáshoz
6 gramm tojássárga és 6 gramm tojásfehérje a sütés előtti kenéshez

Keverjük össze a lisztkeveréket Wise Food 5X Édes-el vagy cukorral, morzsoljuk össze a maragrinnal, öntsük hozzá a tejet, majd alaposan gyúrjuk össze. Lefedve 40 percre tegyük hűtőszekrénybe. (Ez idő alatt elkészíthetjük a tölteléket). Pihentetés után lisztes felületen gyúrjuk át, nyújtsunk belőle egy 21cm*21cm-es lapot. Egyenletesen simítsuk el rajta a tölteléket a széleket szabadon hagyva, majd lazán tekerjük fel. Rakjuk a rudat sütőpapírral borított tepsire, majd kenjük le a tojássárgával. Pihentessük 10 percig, kenjük le a tojásfehérjével, majd újból pihentessük 10 percig. Végül néhány helyen szúrjuk át a tetejét egy szívószállal.

Sütés:
180°C előmelegített sütőben, alsó – felső programon 35 – 40 perc.

Szólj hozzá Facebookal

Pin It on Pinterest