A legjobb nyári hűsítő: Gazpacho, a spanyol zöldségleves

A legjobb nyári hűsítő: Gazpacho, a spanyol zöldségleves

A gazpacho egy tradicionális dél-spanyol étel egyenesen Andalúziából. Nyers zöldségekkel készül, így akár a saját veteményesünk terméséből is könnyedén elkészíthető. A recept ugyan nem követi a tradicionális elkészítési módot, azonban garantáltan megéri. Egy tökéletes...

Erdei gyümölcsös sorbet recept

Erdei gyümölcsös sorbet recept

Hozzávalók az erdei gyümölcsös sorbethoz: 400 grammnyi erdei gyümölcs (mélyhűtött, ha friss fagyasztani kell!)80 grammnyi zsír szegény sűrített tej Előkészületi idő: - Elkészítési idő: 5 perc Elkészítés: A fagyasztott erdei gyümölcsöt és sűrített tejet egy késes...

Töltött édes burgonya recept

Töltött édes burgonya recept

Hozzávalók a töltött édes burgonyához: 1 pohár összetört pekán dió 4 darab közepes édesburgonya 1 pohár rukkola saláta 100 gramm ricotta sajt só, bors, fahéj 2 evőkanálnyi méz 1 evőkanálnyi olíva olaj Előkészületi idő: 5 perc Elkészítési idő: 2 óra Elkészítés: A pekán...

Lazacpogácsás szendvics recept

Lazacpogácsás szendvics recept

Hozzávalók a lazacos szendvicshez: A szószhoz: 60 grammnyi natúr joghurt 2 evőkanál mustár finomra vágott kapor finomra vágott metélőhagyma 1 teáskanálnyi méz A lazacvagdalthoz: 500 grammnyi lazacfilé ½ fej felkockázott lilahagyma finomra vágott kapor mokkáskanálnyi...

Sütőtök krémleves recept

Sütőtök krémleves recept

Hozzávalók a sütőtök krémleveshez: 1 meghámozott és kockára vágott sütőtök1 meghámozott és kockára vágott alma1 felkockázott vöröshagyma2 felkockázott répa2 felkockázott zellerszár3 „összetört” fokhagyma gerezd4-5 evőkanál olíva olajfriss rozmaring, kakukkfűsó,...

Őszibarackos csirkemell saslik recept

Őszibarackos csirkemell saslik recept

Hozzávalók: 1 filézett csirkemell 2 barack 1 bögre balzsam ecet Páchoz: 1/4 bögre balzsamecet 1/8 bögre extra szűz olívaolaj csipet só gyömbér ízlés szerint bazsalikom Előkészületi idő: 10 perc Elkészítési idő: 20 perc Az őszibarackos csirkemell saslik elkészítése: A...