Hozzávalók:

1 filézett csirkemell
2 barack
1 bögre balzsam ecet
Páchoz:
1/4 bögre balzsamecet
1/8 bögre extra szűz olívaolaj
csipet só
gyömbér ízlés szerint
bazsalikom

Előkészületi idő:

10 perc

Elkészítési idő:

20 perc

Az őszibarackos csirkemell saslik elkészítése:

A csirkemellet nagyobb kockákra szeljük, ügyelve a méretre, elkerülve ezzel a kiszáradást, majd borsozzuk és óvatosan sózzuk. Egy légmentesen záró fóliába helyezzük a csirkét a pác alapanyagaival és jó alaposan összekeverjük a zacskó tartalmát, hogy a pác teljesen befedje a csirke kockákat. Majd pihentetjük 30 percig, hogy a húst minél jobban átbírja járni a páclé.


Második lépésként összevágjuk az őszibarackot hasonló méretűre, mint a csirkét. Ezután egy hústűre felszúrjuk a csirkét, és a barackot felváltva.
Ezt követően az előmelegített grillre vagy grill tepsire tesszük, és 6-8 percig sütjük, folyamatos forgatás mellett. Ügyeljünk arra, hogy a grill ne legyen túl forró, nem szeretnék, ha nagyon intenzív pörzsanyag keletkezne a felületén. Kiszárítva ezzel a külső réteget, még a belseje nagy valószínűséggel nyers maradna.


Harmadik lépésként készítünk egy a találáshoz szükséges bevonatot. Egy pohár balzsamecetet egy kis lábosba rakunk, majd felforraljuk. Folyamatos kavargatás mellett, miután felforrt, levesszük a lángot és még körülbelül 10 percig főzzük, folyamatosan figyelve, elkerülve ezzel a leégést. A 10 perc elteltével mikor a szósz elérte a bevonó, sűrűbb állagot lehúzzuk a tűzről majd találásnál megkenjünk a redukált balzsamecetes szósszal a csirkés, barackos saslikot.

Miért is jó recept?

A makró tápanyagok közül, mind a három fellelhető benne, a teljes értékű fehérje a csirkemellben, a visszafogott mennyiségű szénhidrát és cukor a barack által, és a többszörösen telítetlen zsírsavak, az olívaolajjal. Így nem csak finom, de reform, és egészséges is! Fogyókúrázók esetében, érdemes köretként salátát fogyasztani (de kerüljük a majonéz alapú salátákat), ami ugyancsak tele van élelmi rosttal, ezáltal teltség és jó lakottság érzetet kiváltva.

Kapcsolódó tartalom: