Hozzávalók az erdei gyümölcsös sorbethoz:
- 400 grammnyi erdei gyümölcs (mélyhűtött, ha friss fagyasztani kell!)
- 80 grammnyi zsír szegény sűrített tej
Előkészületi idő:
–
Elkészítési idő:
5 perc
Elkészítés:
A fagyasztott erdei gyümölcsöt és sűrített tejet egy késes aprítóba vagy egy erős turmixgépbe helyezzük. Addig turmixoljuk amíg egy teljesen homogén és lágy masszát nem kapunk. Érdemes pulzáló fokozaton használni a konyhai berendezésünket, ugyanis ha túl turmixoljuk, könnyen habos és túl híg állagú lehet, ezért kiemelten kell figyelni a konzisztenciát! Miután elkészült lehűtött poharakba vagy tároló eszközökbe töltjük, majd 1-2 órára a fagyasztóba helyezzük, hogy megszilárduljon. Ügyeljünk arra, hogy minél gyorsabban a fagyasztóba juttassuk, ugyanis minél tovább olvad a massza, annál vizesebb lesz és a fagyasztás során több jégkristály is keletkezhet.
Miért is jó a recept?
Rendkívül egyszerű elkészíteni, az alapanyag beszerzés egyszerű és nem drága. Kiváló vitamin és antioxidáns forrásnak bizonyul. Remek desszert opció, és teljesen mi tudjuk kontrollálni a benne található cukor mennyiséget ellenben a bolti fagylaltokkal. Így egy kis oda figyeléssel és számolással akár cukorbetegek is fogyaszthatják. Természetesen abban az esetben, ha belefér az adott étkezés szénhidrát tartalmába, ugyanis a gyümölcsöknek is van természetes cukor tartalma és a sűrített tejnek is magas. Jó hír hogy lecserélhető laktóz mentes változatra. Vegánok esetében használhatunk növényi tejet a sűrített tehéntej helyett, így az alapanyagok cserélésével bárki számára elérhető. Ha valaki esetleg nem szereti az erdei gyümölcsöt, bármilyen más gyümölcsre is lecserélheti, például mangóra, ananászra, sárgabarackra, a felhasználható gyümölcsöknek csak a képzelet szab határt!
Kapcsolódó tartalom:
https://tisztanelni.hu/2019/11/27/az-antioxidansok-erdejeben/

Középiskolás koromban kezdtem érdeklődni a gasztronómia, az étkezés, az ételkészítés és annak a kultúrája iránt, elsőkörben ezért is választottam a diétás szakács pályát. Azonban annyira nem találtam meg önmagam ezen a karrierúton. Habár, a főzés hobbi szinten, mint szenvedély a mai napig megmaradt és autoditakta módon űzöm. Kevésnek éreztem a tudásom, nem értettem a főzés miértjét és, hogy a különböző technikák és alapanyagok miért azt eredményezik, amit később a tányéron látok vissza. Ezért behatóbban szerettem volna megismerni, hogy az elfogyasztott ételek hogyan is szolgálják az egészségünket. A különböző technikák miként módosíthatják az étel jellegét, állagát, ízét. Hogyan tehetjük őket egy-egy alapanyag kicserélésével egészségesebbé vagy finomabbá, és hogy mi is történik ilyenkor sejtszinten a szervezetünkben. Ezért is döntöttem úgy, hogy dietetikus szeretnék lenni és segíteni azokon, akik célba vették az egészségmegőrző és tudatos étkezést, de nem teljesen biztosak magukban. Remélem a későbbiekben többen is megértik majd azt a mondást, hogy azzá válsz, amit megeszel.
Bármilyen kérdés adódna vedd fel velünk a kapcsolatot az info [kukac] tisztanelni.hu e-mail címen vagy a FaceBook oldalunkon keresztül: TisztanElni a FaceBookon
Legyen szép napod!