Hozzávalók az erdei gyümölcsös sorbethoz:
- 400 grammnyi erdei gyümölcs (mélyhűtött, ha friss fagyasztani kell!)
- 80 grammnyi zsír szegény sűrített tej
Előkészületi idő:
–
Elkészítési idő:
5 perc
Elkészítés:
A fagyasztott erdei gyümölcsöt és sűrített tejet egy késes aprítóba vagy egy erős turmixgépbe helyezzük. Addig turmixoljuk amíg egy teljesen homogén és lágy masszát nem kapunk. Érdemes pulzáló fokozaton használni a konyhai berendezésünket, ugyanis ha túl turmixoljuk, könnyen habos és túl híg állagú lehet, ezért kiemelten kell figyelni a konzisztenciát! Miután elkészült lehűtött poharakba vagy tároló eszközökbe töltjük, majd 1-2 órára a fagyasztóba helyezzük, hogy megszilárduljon. Ügyeljünk arra, hogy minél gyorsabban a fagyasztóba juttassuk, ugyanis minél tovább olvad a massza, annál vizesebb lesz és a fagyasztás során több jégkristály is keletkezhet.
Miért is jó a recept?
Rendkívül egyszerű elkészíteni, az alapanyag beszerzés egyszerű és nem drága. Kiváló vitamin és antioxidáns forrásnak bizonyul. Remek desszert opció, és teljesen mi tudjuk kontrollálni a benne található cukor mennyiséget ellenben a bolti fagylaltokkal. Így egy kis oda figyeléssel és számolással akár cukorbetegek is fogyaszthatják. Természetesen abban az esetben, ha belefér az adott étkezés szénhidrát tartalmába, ugyanis a gyümölcsöknek is van természetes cukor tartalma és a sűrített tejnek is magas. Jó hír hogy lecserélhető laktóz mentes változatra. Vegánok esetében használhatunk növényi tejet a sűrített tehéntej helyett, így az alapanyagok cserélésével bárki számára elérhető. Ha valaki esetleg nem szereti az erdei gyümölcsöt, bármilyen más gyümölcsre is lecserélheti, például mangóra, ananászra, sárgabarackra, a felhasználható gyümölcsöknek csak a képzelet szab határt!