A reggelit tartjuk a legfontosabb étkezésnek, de miért?
A munkába járás fontosnak bizonyul az életünkben, azonban a reggeli még ennél is fontosabb, amely kétségkívül a nap legfontosabb étkezése is.
Milyen előnyei vannak a mindennapos reggelizésnek?
A reggeli adja meg azt a kellő löketnyi energiát, amely segít a reggeli tántorgást legyőzni. A reggelizés során esszenciális tápanyagokat juttathatunk a szervezetünkbe, ami végig kísér majd az egész napon és a segítségünkre lesz. A reggeli hatására, javulhat a koncentráció képesség és könnyebben tudjuk felidézni a korábban ránk bízott feladatokat, információkat. Azonban a reggelizés nem csak a különböző napszakok átvészelésére alkalmas. A rendszeres reggeli fogyasztás segíthet a testsúlyunk kontrollálásában is.
Még is hogyan segít a reggeli megőrizni a testtömeget?
Rengetegen úgy gondolják, hogyha kihagyják a reggelit, akkor a kevesebb energia bevitel miatt fogynak, azonban ez nem egészen így van. Azok, akik nem reggeliznek, hajlamosabbak ebédre nagyobb adagokat fogyasztani és a nagyobb étkezések között folyamatosan nassolni, ez pedig a későbbiek során vissza köszönhet a mérlegre állás során.
Mit üzensz a testednek a reggelivel?
Ha reggelizel, olyan üzenetet közvetítesz a szervezeted felé, hogy ez csak a kezdet, a nap folyamán még bőven lesz kalória bevitel. Ezzel a szimpla üzenettel arra ösztönözzük a szervezetünk, hogy több kalóriát égessen el, ellenben ha kihagyjuk a reggeli étkezést, azt sugalljuk, hogy raktároznunk kell az energiát, hiszen kitudja, mikor jutunk megint legközelebb hozzá.
Állítsd jól össze a reggelidet!
- A megfelelően összeállított reggelihez hozzátartozik a zöldség és gyümölcs fogyasztás. Így hozzájárulva az ajánlott napi zöldség és gyümölcs bevitelhez.
- Fogyasszunk alacsony cukor, és magas rosttartalmú élelmiszereket, mint például a cereáliák vagy zab. Amiből kiváló zabkása készíthető, gyümölcsökkel.
- Részesítsük előnyben a teljes kiőrlésű élelmiszereket, mint a teljes kiőrlésű kenyeret vagy a bageleket!
- Válasszunk alacsony zsírtartalmú tej és tejtermékeket, mint a túró, a natúr joghurt, amely hozzájárul a megfelelő kalcium bevitelhez egyaránt! Azonban mindig ellenőrizzük a hozzáadott cukortartalmát!
- Válasszuk az alacsony zsírtartalmú és sótartalmú húsféléket és felvágottakat!
- Fogyasszunk tojást, vagy mogyoróvajat a minőségi fehérje bevitel szempontjából! Fő a mértékletesség!
A reggelinek nem kell időigényesnek, vagy komplikáltnak lennie! Válasszuk az egyszerű megoldásokat az időnknek megfelelően, azonban sose feledjünk el reggelizni! Hiszen az egészségmegőrzés is, mint egy jó nap, a reggelivel kezdődik!
Források:
Kapcsolódó tartalom:

Középiskolás koromban kezdtem érdeklődni a gasztronómia, az étkezés, az ételkészítés és annak a kultúrája iránt, elsőkörben ezért is választottam a diétás szakács pályát. Azonban annyira nem találtam meg önmagam ezen a karrierúton. Habár, a főzés hobbi szinten, mint szenvedély a mai napig megmaradt és autoditakta módon űzöm. Kevésnek éreztem a tudásom, nem értettem a főzés miértjét és, hogy a különböző technikák és alapanyagok miért azt eredményezik, amit később a tányéron látok vissza. Ezért behatóbban szerettem volna megismerni, hogy az elfogyasztott ételek hogyan is szolgálják az egészségünket. A különböző technikák miként módosíthatják az étel jellegét, állagát, ízét. Hogyan tehetjük őket egy-egy alapanyag kicserélésével egészségesebbé vagy finomabbá, és hogy mi is történik ilyenkor sejtszinten a szervezetünkben. Ezért is döntöttem úgy, hogy dietetikus szeretnék lenni és segíteni azokon, akik célba vették az egészségmegőrző és tudatos étkezést, de nem teljesen biztosak magukban. Remélem a későbbiekben többen is megértik majd azt a mondást, hogy azzá válsz, amit megeszel.
Bármilyen kérdés adódna vedd fel velünk a kapcsolatot az info [kukac] tisztanelni.hu e-mail címen vagy a FaceBook oldalunkon keresztül: TisztanElni a FaceBookon
Legyen szép napod!