A reggelit tartjuk a legfontosabb étkezésnek, de miért?

A munkába járás fontosnak bizonyul az életünkben, azonban a reggeli még ennél is fontosabb, amely kétségkívül a nap legfontosabb étkezése is.

Milyen előnyei vannak a mindennapos reggelizésnek?

A reggeli adja meg azt a kellő löketnyi energiát, amely segít a reggeli tántorgást legyőzni. A reggelizés során esszenciális tápanyagokat juttathatunk a szervezetünkbe, ami végig kísér majd az egész napon és a segítségünkre lesz. A reggeli hatására, javulhat a koncentráció képesség és könnyebben tudjuk felidézni a korábban ránk bízott feladatokat, információkat. Azonban a reggelizés nem csak a különböző napszakok átvészelésére alkalmas. A rendszeres reggeli fogyasztás segíthet a testsúlyunk kontrollálásában is.

Még is hogyan segít a reggeli megőrizni a testtömeget?

Rengetegen úgy gondolják, hogyha kihagyják a reggelit, akkor a kevesebb energia bevitel miatt fogynak, azonban ez nem egészen így van. Azok, akik nem reggeliznek, hajlamosabbak ebédre nagyobb adagokat fogyasztani és a nagyobb étkezések között folyamatosan nassolni, ez pedig a későbbiek során vissza köszönhet a mérlegre állás során.

Mit üzensz a testednek a reggelivel?

Ha reggelizel, olyan üzenetet közvetítesz a szervezeted felé, hogy ez csak a kezdet, a nap folyamán még bőven lesz kalória bevitel. Ezzel a szimpla üzenettel arra ösztönözzük a szervezetünk, hogy több kalóriát égessen el, ellenben ha kihagyjuk a reggeli étkezést, azt sugalljuk, hogy raktároznunk kell az energiát, hiszen kitudja, mikor jutunk megint legközelebb hozzá.

Állítsd jól össze a reggelidet!

  • A megfelelően összeállított reggelihez hozzátartozik a zöldség és gyümölcs fogyasztás. Így hozzájárulva az ajánlott napi zöldség és gyümölcs bevitelhez.
  • Fogyasszunk alacsony cukor, és magas rosttartalmú élelmiszereket, mint például a cereáliák vagy zab. Amiből kiváló zabkása készíthető, gyümölcsökkel.
  • Részesítsük előnyben a teljes kiőrlésű élelmiszereket, mint a teljes kiőrlésű kenyeret vagy a bageleket!
  • Válasszunk alacsony zsírtartalmú tej és tejtermékeket, mint a túró, a natúr joghurt, amely hozzájárul a megfelelő kalcium bevitelhez egyaránt! Azonban mindig ellenőrizzük a hozzáadott cukortartalmát!
  • Válasszuk az alacsony zsírtartalmú és sótartalmú húsféléket és felvágottakat!
  • Fogyasszunk tojást, vagy mogyoróvajat a minőségi fehérje bevitel szempontjából! Fő a mértékletesség!

A reggelinek nem kell időigényesnek, vagy komplikáltnak lennie! Válasszuk az egyszerű megoldásokat az időnknek megfelelően, azonban sose feledjünk el reggelizni! Hiszen az egészségmegőrzés is, mint egy jó nap, a reggelivel kezdődik!

Források:

https://www.eatright.org/

Kapcsolódó tartalom: